Wij zijn dé onafhankelijke specialist bij het in kaart brengen van de situatie van de ondernemer en het bedrijf bij een ongeval

Altijd een objectief en helder beeld van het bedrijf toen het ongeval plaatsvond, waardoor een passende schaderegeling getroffen kan worden

Dé onafhankelijk specialist bij personenschade

Wij voeren een onafhankelijk onderzoek uit, waarmee de situatie van de ondernemer en het bedrijf in beeld wordt gebracht. We kijken hoe het bedrijf ervoor stond ten tijde van het ongeval, hoe het bedrijf ervoor stond na het ongeval en hoe het bedrijf ervoor had kunnen staan zonder ongeval.

We analyseren daarbij op basis van feiten, zodat het onderzoek écht onafhankelijk is. Hierbij kunnen we ook advies uitbrengen over welke interventies er eventueel nodig zijn om de inzetbaarheids- en bedrijfsproblemen op te lossen.

Transparant en controleerbaar

Wij werken in gezamenlijke opdracht van de belangenbehartiger/betrokken ondernemer en de aansprakelijke partij. Daarmee borgen we een onafhankelijke beoordeling van de situatie.

Ook zorgen we ervoor dat de antwoorden die we geven in onze rapporten controleerbaar zijn. De antwoorden zijn onderbouwd op basis van de verzamelde feiten.

Door transparant te zijn in de communicatie en rapporten, leveren we praktische input waarmee beide partijen sneller tot een passende schaderegeling kunnen komen.

Persoonlijke begeleiding van de ondernemer

Als onderdeel van een schaderegeling en ook bij acute problemen, kunnen wij de ondernemer begeleiden bij het oplossen van de problemen die door het ongeval zijn ontstaan.

Dit doen we op de volgende manier:

Hierbij gaan we door totdat we het maximale resultaat voor de ondernemer hebben bereikt.

Waarmee wij helpen bij personenschade

Onze dienstverlening bestaat uit de keuze van één of meerdere vormen van onderzoek:

Financiële analyse

Met onze financiële analyse geven wij op basis van financiële stukken een helder beeld van de financiële situatie van de ondernemer en bedrijf voorafgaand aan het ongeval, de levensvatbaarheid hiervan en de onderbouwing voor een eventueel voorschot. De compacte rapportage wordt opgesteld aan de hand van de financiële stukken, zonder bezoek aan de ondernemer, zodat er binnen 5 werkdagen wordt gerapporteerd en dit eventueel eenzijdig kan worden uitgevoerd.

Quick scan

De quick scan zetten we in om een snel een totaalbeeld van de ondernemer en het bedrijf te schetsen. We brengen in kaart wat er aan de hand is en hoe de financiële situatie eruit ziet. Hierdoor is het voor beide partijen makkelijker om een passend beleid uit te zetten. Zoals het bepalen van het juiste voorschot en het inzetten van herstelgerichte dienstverlening.

Bedrijfskundig onderzoek / Bedrijfseconomische analyse:

Een bedrijfskundig onderzoek zetten we in om antwoord te geven op vragen over het verlies aan verdienvermogen (VAV), over hoe het de onderneming zou zijn vergaan zonder ongeval en alle andere vragen die er spelen. Dit onderzoek is altijd maatwerk, waarbij er een specifieke onderzoeksvraag wordt ingediend. In de uitgebreide en onafhankelijke bedrijfseconomische analyse wordt hier antwoord op gegeven.

Herstelgerichte werkzaamheden

We helpen de ondernemer d.m.v. coaching en bedrijfsadvisering om inzetbaarheids- en bedrijfsproblemen, die het gevolg zijn van het letsel, op te lossen. Daarmee zetten we volledig in op schadelastbeperking.

Athenos in de praktijk

Hieronder zie je een paar praktijkvoorbeelden. Ze geven een goed beeld wat Athenos kan betekenen in verschillende situaties

In de put... en er weer uit

Willem is eigenaar van een rioolservicebedrijf. Een familiebedrijf waarin ook zijn zoon en echtgenote werken. Hij raakte betrokken bij een verkeersongeval. Hierdoor kon Willem niet meer 60 uur per week werken, wat hij voor het ongeval wel deed. Maar of dat verstandig was?

“Er lag een grote uitdaging voor de continuïteit van mijn bedrijf”, aldus Willem. “De laatste jaren hebben we hard gewerkt om het familiebedrijf verder te ontwikkelen. En dat dreigde door het ongeval en de gevolgen daarvan te stagneren.”

Door het verkeersongeval en de herstelperiode moest Willem zijn eigen rol in het bedrijf heroverwegen. Zijn zoon werkte al mee in het bedrijf, en kon dus werkzaamheden overnemen. Hij wist alleen niet goed hoe hij dat moest aanpakken.

Verschuiving van werkzaamheden
De bedrijfsadviseur van Athenos maakte op verzoek van de aansprakelijke verzekeraar en de belangenbehartiger een analyse van de huidige situatie van het bedrijf. Hieruit kwam naar voren welke maatregelen ze konden nemen nu de DGA niet meer de rol kon vervullen die hij had voor het ongeval. Daaruit bleek dat er vervangende arbeidscapaciteit nodig was bij de herverdeling van werkzaamheden. Willem: “Om mijn klanten te kunnen blijven bedienen, moest ik een meer commerciële en sturende ondernemersrol aannemen. De financiën moest ik strak managen en er lag een uitdaging op commercieel vlak".

Ruimte voor groei
Met de begeleiding door de bedrijfsadviseur van Athenos kwam het bedrijf weer op de goede weg. “Ik zag groeimogelijkheden voor het bedrijf”, geeft Willem aan. “De arbeidskracht wilde ik behouden en dat kon als de klantenkring werd uitgebreid. Ik heb nu zelf meer een aansturende rol, maar ik blijf ook graag betrokken bij de uitvoering”.

Weer op de goede weg
“De aansprakelijke verzekeraar en mijn belangenbehartiger gaven me de kans om met een bedrijfsadviseur van Athenos aan de verbeterpunten te werken.” In het adviestraject waren de belangrijkste thema’s de extra arbeidscapaciteit en investeringen. Met resultaat: “Ik zit beter in mijn vel en ik onderneem nu echt weer. Bovendien is de ondernemerszin bij mijn zoon toegenomen en zijn we plannen aan het maken voor de toekomst. Het bedrijf loopt gewoon weer goed".

Een mooi bedrijf staat even onder druk

Bart heeft samen met zijn vennoot Kevin een klein bouwbedrijf in Noord-Holland. Het bedrijf voert allerlei onderhouds- en renovatieklussen uit in de regio. Ze hebben geen personeel in loondienst, maar werken als het nodig is met ingehuurde zzp'ers.

Een ongelukkig moment
Op een dag krijgt Bart een ongeval waardoor hij volledig uitvalt. Na drie maanden vraagt het bedrijf voorschotten om de doorlopende kosten te betalen. De verzekeraar schakelt Athenos in, omdat deze eerst wil weten hoe het bedrijf ervoor staat voordat ze voorschotten uitkeren. Onze opdracht is om de situatie van Bart en het bedrijf in kaart te brengen.

Analyse van een mooie onderneming
De bedrijfsadviseur van Athenos komt snel tot de conclusie dat Bart en Kevin een mooi bedrijf hebben. Het is financieel gezond, de orderportefeuille is goed gevuld en beide vennoten halen elk jaar een prima inkomen uit de vof. Door de analyse keert de verzekeraar de gevraagde voorschotten uit en kunnen zij ook de juiste vervanging inzetten.

Begeleiding niet alleen voor Bart
Onze bedrijfsadviseur begeleidt Bart én Kevin vervolgens bij het oplossen van de bedrijfsproblemen die vanwege het ongeval ontstonden. Bart had de meeste contacten met de markt. Kevin moest deze rol nu overnemen om te voorkomen dat hun orderportefeuille zou slinken. Hierbij hebben we ook Kevin gecoacht. Bart kon geleidelijk aan terugkeren in het bedrijf. Doordat alle feiten meteen op een rij stonden, was een eindregeling ook snel getroffen.

Hulp in tweede instantie

Een ongeval met traag herstel
Miranda is midden veertig en woont in het Oosten van het land. Ze heeft een kleine manege en verzorgt ook rijtoeren met de paarden die bij haar op stal staan. Miranda kreeg een ongeval met forse beperkingen tot gevolg. De verzekeraar verstrekte voorschotten om de ingehuurde vervanging in de manege te financieren. Gelijktijdig volgde ze een traject om te herstellen van haar fysieke klachten. Het herstel duurde echter langer dan verwacht. Na bijna twee jaar werd Athenos ingeschakeld.

Athenos komt met een opvallende conclusie
Onze opdracht: Kijk hoe Miranda en haar bedrijf er nu voor staan, hoe ze ervoor stonden voor het ongeval en adviseer ons over haar toekomstige inzetbaarheid. Onze bedrijfsadviseur maakte een analyse van de situatie. Zijn conclusie was nogal opvallend: Miranda bleek nog nooit een volwaardig inkomen uit haar bedrijf te hebben gehaald. Het bedrijf bleek meer een ’betaalde hobby’. Inmiddels was het wel twee jaar na het ongeval, zijn er forse voorschotten betaald, maar Miranda heeft nog steeds geen perspectief.

Werken aan een échte oplossing
Deze conclusie kwam in eerste instantie natuurlijk hard aan. Niet alleen bij Miranda zelf, maar ook bij de schadebehandelaar en belangenbehartiger. Uiteindelijk was iedereen toch ook blij met de uitspraak; er was tenminste duidelijkheid. Ze konden de koers nu verleggen en de focus richten op ander werk voor Miranda en zo werken aan een passende oplossing voor haar situatie.

Vragen of sparren over een personenschadetraject?

We helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen en staan voor je klaar om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.​
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.​

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit.