Athenos Academy

Trainingen en workshops zelfstandigenschades

Workshop aanpak zelfstandigenschades

Leer hoe je zelfstandigenschades het beste aanpakt. Wij leren je zowel de theoretische als de praktische kant van de behandeling van zelfstandigenschades. 

ACTIE: Neem één collega gratis mee

Let op: de workshop gaat pas door bij 12 aanmeldingen. Je wordt op tijd op de hoogte gesteld indien de workshop niet doorgaat.

Aanmelden voor de workshop

Inhoud workshop

Wij zijn Jan van Doorn en Dick Bukman. Voor Athenos adviesgroep verzorgen wij al vele jaren opleidingen over behandeling van zelfstandigenschades aan mensen in de personenschadebranche. Dat doen we aan medewerkers van een aansprakelijke verzekeraar of expertisebureau, maar ook aan advocaten en andere belangenbehartigers.

In alle jaren dat we de opleidingen geven, hebben we gemerkt dat het overbrengen van de kennis van zelfstandigen complex is. Daarom leer je als deelnemer aan onze workshops niet alleen de theoretische kennis, maar vooral hoe je een zelfstandigenschade het beste kunt aanpakken. Daarbij geldt het motto: ‘betaal niet teveel, ontvang niet te weinig’.

Als deelnemer aan onze workshops krijg je praktische handvatten, bijvoorbeeld hoe je een juist voorschot vaststelt, of welke stukken je nodig hebt om een beeld te vormen over de schade, of welk plan van aanpak het beste tot zijn recht komt. Ook staan we stil bij diverse zaken die komen kijken als de ondernemer uitvalt door een ongeval; hoe voorkom je verdere bedrijfsproblemen? In onze aanpak staan de belangen van de ondernemer centraal en geven wij tips hoe de doorlooptijd van de schadebehandeling te beperken.

Wij werken aan de hand van praktijkcases waar we zelf nauw bij betrokken waren. Dus geen theoretische behandeling, maar leren uit de praktijk. Na afloop van de workshop weet je hoe je moet handelen bij een zelfstandigenschade. Je weet welke vragen je moet stellen, welke zaken je zelf kunt doen en wanneer het verstandig is om een bedrijfskundige in te schakelen.

Alles zodat de schadebehandeling snel en correct verloopt met het doel om de ondernemer op de juiste manier, in geld of in natura, te compenseren voor de opgelopen schade.

In de eerste helft van 2023 zullen wij 3 workshops organiseren voor mensen die werken in de personenschadebranche. 2 workshops zijn voor schadebehandelaars, schaderegelaars, belangenbehartigers of anderen die enige ervaring hebben met personenschades. We organiseren ook een workshop voor degenen die veel ervaring hebben en verdere verdieping zoeken. Geef je nu alvast op! Vol = vol.

Ben je Nivregeregistreerd? Onze workshop is geaccrediteerd met 6 PE-punten.

Trainingen en workshops vanuit de praktijk

Wij bieden trainingen en workshops voor groepen professionals die willen leren hoe ze vanuit de aansprakelijke partij en/of vanuit de belangenbehartigerskant een zelfstandigenschade behandelen. Het voordeel hiervan is dat de deelnemers niet alleen praktische kennis opdoen, maar eventueel ook de “andere kant” persoonlijk leren kennen en daardoor gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren.

De trainingen zijn toegankelijk voor beide partijen, maar uiteraard kunnen deze ook incompany worden georganiseerd, zonder deelnemers van andere partijen.

Initiatiefnemers bij de Beroepsopleiding Personenschade

Athenos is altijd bezig om de kennis in de markt en van zichzelf te vergroten. Om deze reden doceren diverse van onze bedrijfsadviseurs aan de Beroepsopleiding Personenschade en hebben we voor deze opleiding leerstof ontwikkeld.

Aanbod trainingen en workshops

Behoefte aan een andere training of workshops? Ga met ons in gesprek over de mogelijkheden.

Workshop aanpak zelfstandigenschades

Onderwerpen die worden behandeld:

De bedrijfskundige aanpak
Leer vanuit de praktijk, waardoor je leert hoe je onze onafhankelijke aanpak, waarbij we vanuit een bedrijfskundige invalshoek “het verhaal vertellen” rondom de situatie van zowel de betrokkene als de ondernemer én zijn onderneming.

Athenos Analysetool
Je leert hoe je onze unieke analysetool inzet. Met deze tool krijgen de opdrachtgevers snel inzicht in wat het probleem voor de ondernemer is, waardoor snel gewerkt kan worden aan de bedrijfs- en financiële problemen en die na een ongeval zijn ontstaan.

Met deze tool kan snel een adequate probleemanalyse worden gemaakt en de juiste regie op het dossier worden bepaald.

Niveau
De training wordt gegeven op het niveau van junior, medior of senior. Het niveau wordt, in samenspraak met de opdrachtgever, afgestemd o.b.v. de leerbehoefte van de groep.

Aanpak zelfstandigenschades

Leer hoe je onze onafhankelijke aanpak, waarbij we vanuit een bedrijfskundige invalshoek “het verhaal vertellen” rondom de situatie van zowel de betrokkene als de ondernemer én zijn onderneming, inzet bij het oplossen van zelfstandigenschades.

Niveau van de training mogelijk van junior t/m senior.

Best practice aanpak zelfstandigenschades

Een verdieping op 'Aanpak zelfstandigenschades'.

Ga de diepte in met onze experts en leer de daadwerkelijke kneepjes van het afwikkelen van zelfstandigenschades.

Ontwikkeld in samenwerking met Achmea, ARAG, ASR en Univé Rechtshulp

Athenos Analysetool

Leer hoe je onze analysetool inzet, waarmee opdrachtgevers snel inzicht krijgen in inzetbaarheidsproblemen, bedrijfsproblemen en financiële problemen die na een ongeval zijn ontstaan.

Hiermee kan snel een adequate probleemanalyse worden gemaakt en de juiste regie op het dossier worden bepaald.