< Terug naar overzicht

BLOG : Van zzp’er mét personeel naar ondernemer

10 december 2019

Jan heeft sinds 15 jaar een klein bureau in interieurarchitectuur in het zuiden van het land. Hij heeft twee medewerkers in dienst die al meer dan 10 jaar voor hem werken. Jan typeert zichzelf als een ‘zzp’er mét personeel’. Hij voelt zich geen ondernemer en doet zoveel mogelijk zelf. Aan een strategie of visie ontbreekt het, waardoor opdrachten hem ‘overkomen’ en hij leeft bij de waan van de dag. Door diverse problemen is de teamgeest in het bedrijf verdwenen. Jan vindt dat vreselijk en probeert het op te lossen door nog harder alleen te werken.
 

Uiteindelijk wordt het Jan na een privégebeurtenis echt te veel. Hij zoekt naar handvatten en volgt een NLP-cursus. Jan realiseert zich echter dat hij desondanks zaken in het bedrijf moet veranderen om te voorkomen dat hij weer uitvalt. Zijn NLP-coach leert hem hoe hij om kan gaan met de gevolgen van bepaalde situaties. Helaas wordt wordt de oorzaak van het probleem niet aangepakt, namelijk: de groeipijn als ondernemer enerzijds en het beter organiseren van het bedrijf anderzijds. 
 

Om Jan te begeleiden maakt onze ondernemerscoach-bedrijfsadviseur een analyse en een plan van aanpak. In de periode van goed een half jaar werkt zij met Jan aan zijn persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. Dit resulteert in een heldere missie, een visie voor de komende jaren als ook kernwaarden. Op basis daarvan adviseert zij Jan over de herinrichting van zijn bedrijf. Gelijktijdig coacht zij Jan bij de ontwikkeling van zijn managementvaardigheden en in de dynamische situatie met zijn personeel. In het traject stemt zij regelmatig af met arbeidsdeskundige Jacques Janssen. 
 

Het resultaat is dat Jan voor zijn bedrijf een duidelijk toekomstplan heeft en meer ondernemerschap ervaart. Dat betekent voor hem meer uit handen geven en vooral doen waar hij écht goed in is: interieurontwerp en projectmanagement. En dat zijn medewerkers zijn vertrokken? Daar heeft Jan dit keer geen slapeloze nachten van. Hij vindt namelijk al snel passende nieuwe medewerkers. Jan kijkt terug op een intensief traject: “Er is niet gekozen voor symptoombestrijding, maar om het probleem in de kern aan te pakken.” Hij ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.