< Terug naar overzicht

BLOG: Arbeidsongeschikt en toch gemotiveerd om te ondernemen | AOV

13 augustus 2019

Stel je voor: jouw werkzaamheden als ondernemer bestaan uit fysiek zwaar werk, maar als gevolg hiervan krijg je lichamelijke klachten en kun je je werk niet meer volledig uitvoeren. Een medische oplossing blijkt er niet te zijn, maar je wilt je bedrijf ook niet opgeven. Wat doe je dan? 

Het overkomt Thomas*. Thomas heeft een schildersbedrijf met één vaste medewerker en voert zelf ook opdrachten uit. Als gevolg van artrose in zijn nek en problemen met beide armen raakt hij gedeeltelijk arbeidsongeschikt. “Ik heb een goedlopend bedrijf. Op sommige momenten moet ik zelfs tijdelijke krachten inhuren. Maar door mijn artrose lukt het me niet meer om fulltime te schilderen. Ik wist dat er een oplossing moest bestaan om toch het maximale uit mijn bedrijf te blijven halen, maar ik had daar wel professionele hulp bij nodig.”

Die hulp komt in de vorm van de ondernemerscoach-bedrijfsadviseur van Athenos. Samen maken ze een plan van aanpak. Thomas zal minder gaan schilderen en zal alleen nog het betere en duurzame schilderwerk verrichten. Voor de overige uitvoerende werkzaamheden, zoals minder gekwalificeerd schilderwerk of spuit- en stukadoorswerk, zal hij op zoek gaan naar zzp’ers. Hij heeft al diverse zzp’ers in zijn netwerk die hij in kan zetten. 

Een deel van de winst zal in de toekomst uit het overschot komen dat door het inzetten van flexibele en gespecialiseerde zzp’ers wordt gecreëerd. Thomas heeft op advies van onze adviseur onderzoek gedaan naar de kosten van inkoop van zzp’ers. Aan de hand daarvan heeft hij een winstgevende inhuurprijs voor zzp’ers berekend. 

Verschuiving van werkzaamheden

Nu Thomas zich ook meer zal gaan richten op het maken van offertes en het binnenhalen van opdrachten, adviseert de coach van Athenos hem om actief te gaan netwerken in de regio. Thomas heeft al een goed netwerk, doordat hij actief is bij verschillende lokale clubs, zoals de golfclub en de kookclub. Hij bezoekt ook geregeld businessdagen om zo nieuwe klanten te werven. “Zelfs mijn vrouw is druk aan het netwerken!” 

Het blijkt dat advertenties weinig opleveren. Maar door het goede vakwerk en de nazorg die Thomas aan zijn klanten levert, is er wel sprake van veel mond-tot-mondreclame. Om die reden wordt besloten dat hij met zekere regelmaat oude klanten zal benaderen. Verder maakt Thomas meer gebruik van social media en daarmee bouwt hij zijn netwerk verder uit.

Dankzij het coachings- en adviestraject van Athenos krijgt Thomas uiteindelijk een meer commerciële, organisatorische en administratieve rol in zijn eigen bedrijf. “Ik heb mijn werkzaamheden aangepast aan de nieuwe situatie. Mijn fysieke klachten zullen blijven, dus ligt de oplossing in een bedrijfsmatige aanpak. Mijn werkzaamheden bestaan nu meer uit netwerken, het maken van offertes of het onderhouden van het contact met mijn opdrachtgevers. En door nu meer als leidinggevende bezig te zijn heb ik een goede basis gelegd voor de toekomst. Dat biedt veel perspectief en houdt me gemotiveerd.”

* We maken gebruik van een fictieve naam in deze casus.